Free Music Notes Cursors at www.totallyfreecursors.com

dilluns, 25 d’abril del 2016

SIRENA MUSICAL. AQUESTA SETMANA SONA .........

"PRIMAVERA" de ANTONIO VIVALDI (3r)

En les classes de 3r estem treballant una obra anomenada "LES QUATRE ESTACIONS" d'un compositor italià anomenat ANTONIO VIVALDI. Aquesta obra esta composta per 4 concerts per a violí i orquestra, i cada concert té el nom d'una estació de l'any. TARDOR, HIVERN, PRIMAVERA I ESTIU.

És una obra de música descriptiva, o siga , mitjançant els elements del llenguatje musical el compositor descriu distints aspectes de les estacions de l'any.

Nosaltres estem treballant amb l'estació amb la qual es trobem actualment. LA PRIMAVERA.  En concret el 1r moviment - Allegro.

Vivaldi va introduir en la partitura explicacions escrites d'allò que descriu mitjançant la música: "el cant dels ocells, els trons..." 
Amb un somrient tema de tres compassos, l'orquestra anuncia l'arribada de la primavera. Ressò d'aquest tema. Aparició del solista acompanyat per un parell de violins que imiten el cant dels ocells. Després, ondulantes figures de dobles corxeres descriuen l'aigua brollant lliurement d'una font. Sobtada aparició del solista suggerint una tempesta, noves exposicions del tema amb ressò i fi del moviment.






ANTONIO VIVALDI

Antonio Lucio Vivaldi naix a Venècia (Italia) 4 de març del 1678 i mor a Viena,  el 28 de juliol del 1741.Va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del Barroc.
Era anomenat Il prete rosso ("El capellà roig") per ser sacerdot (catòlic) i pèl-roig.
Va compondre unes 770 obres, entre les quals hi ha 477 concerts i 46 òperes.
És especialment conegut, en l'àmbit popular, per ser l'autor de la sèrie de concerts per a violí i orquestra Les quatre estacions




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada